Bästa Friends Forever

Här kommer ett boktips till alla 6-7 åringar som behöver en snäll och omtänksam bok. Noa och Manne är bästa friends forever och går i förskoleklass. Skolan är rolig och de älskar att leka tillsammans. En dag börjar Annie i deras klass och hon är surpuppan nummer ett. Läraren bestämmer att Annie ska sitta bredvid Manne och Noa får byta plats.

Manne är snäll mot alla och vill ta hand om Annie så mycket han kan. Varje rast sätter sig Manne på bänken bredvid Annie i stället för att leka med Noa. Annie bara surar och verkar inte uppskatta hans sällskap trots hans vänlighet. Nu är det slut på allt det roliga tycker Noa och saknar sin kompis. Många komplicerade känslor och som läsare får man fundera över det dilemma som uppstår. Är det rätt att vara vänlig och hjälpsam mot en ny klasskompis som inte visar uppskattning när det samtidigt gör att en gammal kompis blir ensam? Finns det gränser för hur vänlig och självuppoffrande man behöver vara?

Boken är 165 sidor lång men har ganska lite text och mycket bilder och passar både för nybörjarläsaren och som högläsning. Det är första delen av fyra planerade delar i serien Bästa-böckerna.

Målgrupp:

Tipsat av: Isabelle den 7 september 2022