Dalabiblioteken

Nu händer det. Snart blir Gagnefs bibliotek en del av Dalabiblioteken!

Det innebär ett nytt bibliotekssystem och den 13-19 april kommer vi därför att hålla stängt. Under denna period kommer du inte ha möjlighet att:
- Låna
- Låna om
- Återlämna
- Reservera
- Fjärrlåna (nya fjärrlån kan ej göras från 10/4)


Det här är Dalabiblioteken

Dalabiblioteken är ett samarbete mellan folkbiblioteken i Dalarnas 15 kommuner: Avesta, Borlänge, Falun, Gagnef, Hedemora, Leksand, Ludvika, Malung-Sälen, Mora, Orsa, Rättvik, Smedjebacken, Säter, Vansbro, Älvdalen.

 

Låna och lämna böcker i hela Dalarna

Syftet med samarbetet är att ge dig som låntagare ännu bättre biblioteksservice. Du kan låna böcker och andra medier från hela Dalarna på ett och samma bibliotekskort. Du kan själv söka och reservera böcker i den gemensamma katalogen. Du kan välja på vilket bibliotek du vill låna och lämna tillbaka.

 

Nytt bibliotekskort och låntagaravtal

För att få tillgång till alla böcker, medier och tjänster i Dalabiblioteken behöver du ansöka om ett nytt bibliotekskort. Det gör du genom att godkänna ett låntagaravtal där du

  • Ger ditt samtycke till att vi registrerar dina personuppgifter i Dalabibliotekens gemensamma system.
  • Godkänner våra låneregler.

Från och med den 20 april kan du läsa avtalet genom att logga in med dina gamla inloggningsuppgifter på dalabiblioteken.se och därefter välja länken Avtal högst upp på skärmen. Har du BankID kan du även signera avtalet där. Saknar du inloggningsuppgifter eller BankID är du välkommen att besöka något av biblioteken i Gagnef så hjälper vi dig. 

På grund av GDPR måste du som vårdnadshavare komma till biblioteket för att signera ditt barns låntagaravtal. Detta gäller alla barn mellan 5-12 år. Barn yngre än 5 år lånar via sin vårdnadshavares bibliotekskort. Ungdomar mellan 13-17 år kan själva godkänna låntagaravtalet på biblioteket med ett giltigt ID-kort eller med Freja-ID.

Viktiga datum att ha koll på

- 9/4: sista dagen att göra fjärrlån.
- 12/4: sista dagen för reservationer, lån, omlån och återlämning.
- 12/4: sista dagen med gamla bibliotekssystemet.
- 13/4 - 19/4: Biblioteken och gamla bibliotekswebben är stängda.
- 20/4: Vi öppnar igen som en del av Dalabiblioteken.Har du frågor?

Du kan ringa till 0241-15205 eller mejla till bibliotek.djuras@gagnef.se