Fjärrlån

Tryckta böcker och artiklar som inte finns på något av kommunens bibliotek kan beställas från andra bibliotek i Sverige eller utomlands.

Att beställa fjärrlån

För att kunna beställa fjärrlån måste du vara låntagare hos oss och ha ett giltigt lånekort.
Beställningen kan du göra på olika sätt. Via e-post, telefon, eller genom att besöka något av våra bibliotek. Du kan också klicka på länken nedan och fylla i formuläret.

E-postadress för beställningar: bibliotek.djuras@gagnef.se

Beställ fjärrlån - till formuläret

Avgifter

Böcker beställda från bibliotek inom Sverige: 10:-/bok
Böcker beställda från bibliotek utom Sverige: 75:-/bok
Artiklar: Självkostnadspris eller minst 10:-/artikel
Avgiften betalas när materialet hämtas.

Lånetider och väntetider

Lånetiderna varierar beroende på vilket bibliotek boken kommer från. Det går därför inte att säga exakt hur lång lånetid du får på just din bok.
Normal väntetid innan det beställda materialet finns att hämta hos oss är ca en vecka. För artiklar kan det bli något längre väntetid eftersom dessa kopieras innan de skickas till oss.

Att låna om fjärrlån

Det går att låna om ett fjärrlån. I de fall det inte är möjligt så beror det oftast på att det finns reservationer på boken hos det ägande biblioteket.
För att låna om ett fjärrlån måste du kontakta något av våra bibliotek antingen via e-post, telefon eller genom ett besök hos oss. Du kan inte låna om själv via ditt konto hos oss på webben eftersom din förfrågan först måste behandlas av det ägande biblioteket.

Kontakt