Hedvig!

Jag vill tipsa om Frida Nilssons böcker om Hedvig. Det är fyra fantastiska böcker som passar bra som högläsning för barn runt 6-9 år. De har några år på nacken men är verkligen värda att lyftas fram.

Hedvig bor i en liten liten by på landet långt ut i tjotahejti, granne med ingen. Saker och ting blir inte alltid som hon tänkt sig och det kan bli riktigt besvärligt. I första boken är det hennes första år i skolan och jobbigt blir det när hon ska klippa håret till skolfotot och frisören klipper stubblugg istället för spretlugg. Hon står inför en katastrof men lösningen blir att se så cool ut hon kan med armarna i kors och låtsas att stubblugg är det senaste modet.
I bok två har alla tjejer i klassen drabbats av hästfeber och besvärligt blir det när Hedvig råkar trassla in sig i en lögn om att hennes granne Max-Olov har tre vita hästar som hon får rida på när hon vill. Sanningen är att det finns inga vita hästar och ingen granne heller för Max-Olov är egentligen en åsna som hennes pappa köpte till henne som ett billigare alternativ till en häst.
 
Frida Nilsson skriver rakt, roligt och ärligt om hur det är att vara barn på landet. Hoppas att fler hittar de här böckerna ute i bibliotekshyllorna!
/Isabelle

Målgrupp:

Taggar:

Tipsat av: Isabelle den 16 juni 2020