Malamander

Dags för tisdagstips! Det är vinter i den sömniga kuststaden Eerie-on-Sea, där allt står stilla mellan turistsäsongerna. På hotellet arbetar den tolvårige Herbert, som ansvarig för hotellets hittegods. Det är ett udda jobb som inte betalar någon lön, men den som är hittegodsansvarig får behålla allt upphittat som är äldre än hundra år och som ingen har krävt att få tillbaka.

Men det konstigaste som Herbert någonsin har hittat är flickan Violet som gömmer sig nere hos honom. Hon tappade bort sina föräldrar på hotellet när hon var liten, och självklart tycker hon att den som är hittegodsansvarig på ska hjälpa henne att hitta föräldrarna som tappades bort på hotellet. Men de måste akta sig för mannen med krokhand som förföljer Violet.
Samtidigt verkar stadens rykten om sjöodjuret Malamander vara mer än bara en legend. Det sägs att Malamanderns ägg kan uppfylla en människas drömmar, och det visar sig att flera personer i Eerie-on-Sea blickar ut mot det oroliga havet där Malamandern gömmer sig i djupet.
Stadens historia och legender vävs samman med barnens jakt på sanningen om Violets föräldrar i en underbart spännande bok som passar bäst för 9-12, men den kvicka dialogen funkar minst lika bra för oss som är 12+. Magi och monster finns garanterat i den här boken. Kanske. Och det är allra bäst så, när gränsen mellan verklighet och fiktion suddas ut och vi läsare inte riktigt vet vad som är legend och vad som verkligen är ett sjöodjur som tittar på oss från vattnet som är vitt av skum efter stormen.

Målgrupp:

Taggar:

Tipsat av: David den 20 oktober 2020