Rosornas krig

För drygt en månad sedan avslutades den sista säsongen i tv-serien Game of Thrones, baserade på George R.R Martins fantasyserie Sagan om is och eld. I väntan på att de två återstående böckerna i serien ska komma ut, kan du ju läsa om verkliga Game of Thrones, fiktiva skildringar ur Europas medeltidshistoria, till exempel dagens boktips: Conn Igguldens bokserie Rosornas krig (innehållande titlarna Stormfågel; Solvarg; Blodsfejd; Ravenspur i nämnd ordning).

Detta är en fascinerande skildring av en maktkamp mellan två grenar av samma dynasti, husen Stark och Lannister, förlåt York och Lancaster, som kämpar om makten i 1400-talets England. Vi får möta fängslande karaktärer som Henrik VI, Edvard IV, Margaret av Anjou, prinsarna i Towern, Richard III och Henrik Tudor.

Historien utspelar sig i 1400-talets England. Kung Henrik VI av huset Lancaster är en sjuklig och svag monark. Tvister om rikets styrelse leder till maktanspråk från det rivaliserande huset York som genom sin börd anser sig ha större rätt till kronan genom sin börd. Detta blir upptakten till en period av blodsfejd och inbördeskrig som i eftervärlden fått namnet Rosornas krig. Det är en historia om svek, illojalitet, lönnmord och dråp. En historia om män och kvinnor som inte drar sig för något i sina maktambitioner, inte ens mord på egna släktingar. Men det är också en historia om kärlekens roll i kampen om kungamakten. Det är en historia om maktambitioner heta som eld och släktskapsband kalla som is, ja i sanning ett verkligt Game of Thrones!

Målgrupp:

Taggar:

Tipsat av: - den 25 juni 2019