Saltkråkan - Ett litet djur åt Pelle

Nu har Saltkråkan fått nytt liv genom den här fantastiska bilderboken med Astrid Lindgrens text och Maria Nilsson Thores bilder! "Saltkråkan – ett litet djur åt Pelle" är ett riktigt sommaräventyr bland kobbar och skär. ”Farbror Melker vet du vad? Om du inte kan skriva så att jag förstår det, då kan du lika gärna sluta upp.” Ja det är Tjorven det som vi känner igen henne. Melker sitter och skriver på sin skrivmaskin men har lite svårt att koncentrera sig med Tjorven i närheten. Så när Pelle kommer förbi med mjölkflaskan så tar han sin chans och ger dem en krona för att köpa glass om de gör sällskap. Tillsammans med Båtsman promenerar de iväg.

Det blir dock inte riktigt som det först kanske var tänkt utan utflykten blir ett riktigt äventyr och när de slutligen kommit hem har de varken köpt glass eller någon mjölk med sig. Det är nämligen så att när de är hos farbror Jansson med kona får de höra att på ön Lillasken finns det kaniner att köpa och Pelle som alltid varit avundsjuk på Tjorven med sin Båtsman ser sin chans att äntligen få ett husdjur han också. En kanin blir det och Jocke får han heta. Vägen hem blir dock inte lätt. Det kommer ett åskväder och de hamnar i sjönöd men blir lyckligtvis slutligen räddade av Båtsman.

Att göra en ny tappning av Saltkråkan kan inte vara lätt men Maria Nilsson Thores bilder är suveräna och ger Saltkråkan ett nytt och lite annorlunda liv. Kul är det också att berättelsen nu med denna bilderbok även når barn i de yngre åldrarna!

Målgrupp:

Taggar:

Tipsat av: - den 27 augusti 2019