Slutet blir vår början

Den här spänningsromanen fick mig dels att gissa fel på mördaren, dels att gråta. En bladvändare som stämningsfullt förflyttar läsaren till Kalifornien och Montana och som överraskar in i det sista. Även om boken eftersom det är en spänningsroman har en (sliten men på ett annorlunda sätt) polischef, Walk, som en av huvudpersonerna, är det Duchess Day Radley, tretton år gammal och självutnämnd laglös, som gör störst intryck.

Duchess gör lite som hon vill, men det hon framför allt gör är att ta hand om sin lillebror. (Här kom tårarna – vi pratar syskonkärlek av rang.) Vem Duchess pappa är, är oklart. Mamman, Star, är depressiv, självmordsbenägen och rör sig i kretsar som är långt ifrån barnvänliga.

Handlingen är som gjord för spänning och intriger: Vincent King, dömd för mord för trettio år sedan, kommer tillbaka till Cape Haven. Vincents bästa kompis är nu polischef och Duchess mamma, god vän med polischefen, är mordoffrets syster. I ett försök att skydda sin destruktiva mamma sätter Duchess igång en kedja av händelser som tvingar henne och brodern att lämna staden. På Resan dyker nya intressanta karaktärer upp, däribland Duchess morfar (fram till nu frånvarande), potentiella fosterföräldrar och någon som kanske är en riktig vän.

Boken har en slags fängslande dekadent och vemodig westernstämning över sig. Sträckläsning i hängmattan!

Målgrupp:

Taggar:

Tipsat av: Maria M den 1 augusti 2022