Att söka böcker

Om du inte hittar den titel du söker i vår katalog så har du alltid möjlighet att fortsätta din sökning i andra bibliotekskataloger.

Nedan finns det två kataloger som vi rekommenderar att fortsätta söka i när du inte hittat den titel du söker i vår katalog. Tänk på att alla kataloger som finns tillgängliga ute på internet fungerar olika. Är du osäker på hur du gör så finns det alltid en hjälpfunktion där du kan läsa dig till hur sökningen går till eller kontakta oss så hjälper vi dig gärna.

Om du hittar titlar på andra bibliotek utanför Gagnefs kommun så kan vi oftast hjälpa dig att låna in titeln. Denna tjänst kallar vi fjärrlån.


DALSÖK - samsökningssida i Dalarna

Med hjälp av Dalsök kan du söka i 15 dalakommuners kataloger samtidigt. Du kan också lägga till Högskolan Dalarnas och sjukhusbibliotekens kataloger.

Här finns också länkar direkt till alla dalakommunernas folkbibliotekskataloger.

LIBRIS - Nationell bibliotekskatalog

LIBRIS är en nationell söktjänst med information om titlar på svenska bibliotek. Det är Kungliga biblioteket i Stockholm som ansvarar för drift och utveckling av tjänsten.

Med hjälp av Libris kan du söka i de flesta högskole- och universitetskataloger i Sverige, flera specialbibliotek och en del folkbibliotek. För närvarande finns ca 7 miljoner titlar i databasen som uppdateras dagligen.

Förutom information om varje titel kan du också se vilket/vilka bibliotek som har titeln och i vissa fall även om boken är utlånad eller inte.

Kontakt