Nalle Bruno reser till månen

Nalle Bruno och hans vänner hunden Majsan och katten Tom lever det optimala livet. De är intresserade av rymden och vill åka till månen. Sagt och gjort! De packar lätt, gör matsäck och drar iväg till skogen. De har hört talas om en blå rymdraket som ska finnas där någonstans, och de ska strax hitta den, högt uppe i en gammal lönn!

Det tar fyra dygn att ta sig till månen och de turas om att köra.
Hela tiden lyser solen.
Det är alltid dag i rymden!

Precis såhär vill man ju att livet ska vara! Man får en idé och genomför den direkt. Ingen långtråkig planering som leder till att man inser att det är för svårt att genomföra. Magin är kvar och man slipper nyktra till.

Det här är en spännande och samtidigt trygg och mysig bok om det stora äventyret att lämna jorden och åka till månen. På pärmarnas insidor finns fint illustrerad fakta som varken är för lätt eller svår. Vad är de mörka fläckarna på månen, och vad heter de? Hur lång är en natt på månen? Varför kan man inte prata med varandra? Var landade Nalle Bruno och hans kompisar? Och var landade de andra bemannade rymdfarkosterna under 60- och 70-talen? En perfekt introduktion till blivande hobbyastronomer, stora som små, och något intressant att samtala om på kvällskvisten.